Gezamenlijk:

Wij zijn 4 mensen die op het Titus Brandsma Lyceum zitten in klas 4Vc. Voor het vak Nederlands moeten we allemaal een boek lezen en hierover een recensie schrijven. Deze recensies komen op dit blog. In totaal worden er dus 4 recensies geplaatst. De eerste recensie is van Anne Feenstra over het boek, Het Diner van Herman Koch. Hierna volgt nog een recensie over Het Diner, gemaakt door Fleur van Herpen. Vervolgens komt de recensie van Milan van de Coolwijk over het boek, Meeuwen van J. Bernlef. Tenslotte komt de recensie van Kyra Monteny over het boek, PAAZ van Myrthe van der Meer.

Onze blognaam is FAMK. Dit staat voor onze namen. De F staat voor Fleur , de A voor Anne , de M voor Milan en tenslotte de K voor Kyra .

Kyra: Ik ben Kyra Monteny, ik woon in Oss, Noord-Brabant. Ik zit op het Titus Brandsma Lyceum in 4 VWO. In mijn vrije tijd speel ik veel volleybal, kijk ik veel Netflix en lees ik soms boeken. Het liefst lees ik romantische comedies of boeken met een makkelijk te volgen verhaallijn. Mijn favoriete soort boeken zijn vaak wel in het Engels, hoewel er ook goede Nederlandse boeken zijn. Bij Engelse boeken, lees ik vooral young-adults. De afgelopen tijd heb ik 2 boeken voor school moeten lezen, PAAZ en The Fault In Our Stars. Over PAAZ kun je, naast 3 andere recensies, ook een recensie vinden op dit blog.

Anne: Mijn naam is Anne Feenstra. ik woon in Alphen, Gelderland. Ik zit op het Titus Brandsma Lyceum in 4 VWO. Ik speel voetbal (de keeper om precies te zijn) en ik speel de drum. Ik lees ook graag. ik houd vooral van fantasy en van thrillers. Daarnaast luister ik graag naar muziek, kijk ik graag Netfilx en films en ik hou ook van koken. Tot nu toe heb ik veel kinderboeken en young aldults gelezen. Ik lees vooral veel vertaalde boeken, omdat ik Engelse boeken over het algemeen beter vind. Mijn favoriete serie is de relieken van de dood. Als je van fantasie houdt moet je die boeken echt lezen.

De afgelopen tijd heb ik Het Diner gelezen van Herman Koch. Als je wilt weten wat ik hier van vond kijk dan snel bij 'Recensie Het Diner'.

Milan: Ik ben Milan van de Coolwijk. Ik woon is Oss, Noord-Brabant. Ik zit op het Titus Brandsma Lyceum in 4 VWO. In mijn vrije tijd fiets ik veel en zwem ik graag. Ik bespeel ook de piano. Ik houd niet veel van lezen. Op de momenten dat ik wel lees, lees ik meestal thriller of komedie. Mijn lievelingsboek is de grot van Tim Krabbé. Ik lees zelf niet veel, omdat ik niet veel van lezen houd en ik het vaak druk heb met school. De meeste boeken die ik lees zijn Engels of uit het Engels vertaald.

De afgelopen tijd heb ik het boek Meeuwen gelezen van J. Bernlef. je kunt hiervan mijn recensie lezen onder het kopje ''recensie meeuwen''.

Fleur: Mijn naam is Fleur van Herpen. Ik woon in Heesch, Noord-Brabant. Ik zit op het Titus Brandsma Lyceum in 4 VWO. In mijn vrije tijd badminton ik, speel ik gitaar en vind ik het ook erg leuk om boeken te lezen. Ik leest het liefst thrillers of sciene fiction boeken. Vroeger las ik vaak vijf boeken uit per week. Nu lees ik minder boeken, omdat ik het vaak druk heb met school. Dit vind ik erg jammer en ik zou graag weer meer tijd willen hebben om te lezen. 

Mijn lievelingsboek is Boy 7 van Mirjam Mous, het is een young adult thriller. Ik vind het boek zo goed, omdat het een spannende verhaallijn heeft en er heel veel goede cliffhangers in het verhaal zitten. 

De afgelopen tijd heb ik het boek ''het gym'' van Karen Amatmoekrim gelezen, over dit boek ga ik op deze website een recensie schrijven.